Informatie aanvragen

Presentatie fotoboek Redders van boven

Vrijdag 29 augustus vond in IJmuiden de presentatie plaats van het fotoboek "Redders van boven". Na een spectaculaire dropping van de eerste doos boeken vanuit een helikopter aan boord van de reddingboot Koos van Messel voeren de 4 reddingboten met genodigden en pers naar het Forteiland voor de presentatie.

In 2011 werd begonnen met de fotografie voor het boek tijdens een aantal spectaculaire vluchten boven de stormachtige zeegaten van de Wadden. In december 2012 werd de IJmuider reddingboot Koos van Messel gefotografeerd met noordwest 8 tussen de pieren. Nog geen half jaar later werd fotograaf Herman IJsseling door deze boot gered nadat hij tenauwernood een crash overleefde in de Noordzee 50 kilometer west van Egmond, waardoor vlieger Brien van Wijk om het leven kwam.

Na twee-en-een-half uur in het koude water op een onmogelijke plek in dichte mist zag hij de Koos van Messel opdoemen uit de mist, recht op het signaal van zijn noodzender afvarend.

Enige tijd na het ongeluk werd de draad van het boek weer opgepikt en werden de laatste vluchten uitgevoerd.

Het boek is een hommage geworden aan de KNRM, een bijzondere organisatie met bijzonder materieel en geweldige vrijwilligers die heel professioneel werk doen!

Het boek is opgedragen aan Brien van Wijk, de bemanningen van de Koos van Messel en Donateur op 8 mei 2013 en aan alle KNRM-ers. De eerste 13 exemplaren werden vrijdag aangeboden aan Thea van Wijk, de weduwe van Brien van Wijk, haar zonen Mark en Jelle en aan eerdergenoemde bemanningen.

Project foto’s

Informatie aanvragen