Informatie aanvragen

In Memoriam

Woensdagmorgen 8 mei 2013 eindigde een fotovlucht die als routinevlucht begon in een dramatische crash in de koude Noordzee op ca. 50 kilometer uit de kust bij Egmond. Fotograaf Herman IJsseling is na ruim 2 uur uit het water opgepikt door de reddingsboot Koos van Messel. Vlieger Brien van Wijk heeft het niet overleefd.

Vanaf 1999 heeft Brien samen met Herman bijna 1100 fotovluchten uitgevoerd, waaronder de meest bijzondere en speciale vluchten tijdens stormen. Heel Europa hebben ze samen doorkruist op zoek naar gelegenheden om maritieme luchtfoto's te maken, zoals ze nog niet eerder gemaakt zijn. Brien was ook nauw betrokken bij de aanschaf en ingebruikname van de Cessna 337 Skymaster en heeft hiermee samen met Herman de grenzen van het stormvliegen verlegd.

Als oud marineman had hij al als jonge vlieger in een Grumman Tracker achter Russische vissersboten aangezeten en vliegen boven zee was voor hem heel gewoon. Brien had een schat aan ervaring en kennis over vliegen en nautische zaken en kon daar bij de maritieme fotovluchten goed gebruik van maken. Buiten zijn kennis en inzet hebben wij zeer goede herinneringen aan Brien als mens. Na een dag vliegen kwamen onder het eten vaak veelzijdige onderwerpen aan bod, want Brien had een heel grote belangstelling en stond midden in het leven.

Brien is in het harnas gestorven tijdens het uitoefenen van zijn grote passie. We zullen hem niet vergeten!

 

Project foto’s

Informatie aanvragen